SKŁADNIKI
- 500 g. mięsa mielonego ( może być karczek)
- 1 marchew
- 1 mała cebula
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- Świeży imbir
- Zioła prowansalskie
- Sól
- Pieprz
- Pieprz ziołowy
- Curry
- Ostra papryka
- Olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Krok pierwszy
- Mięso mielimy. Warzywa obieramy.Marchew trzemy na tarce o drobnych oczkach, cebulę i imbir kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez prasę.
Krok drugi
- Na patelni rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy cebulę i imbir, po chwili dodajmy marchew i czosnek. Wszystko razem smażymy parę minut.
Krok trzeci
- W dużej misce mieszamy mięso z jajkiem, następnie dodajemy warzywa z patelni, doprawiamy do smaku przyprawami (ja zrobiłam kotleciki na ostro). Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok czwarty
- Z masy formujemy małe kotleciki, które smażymy z obu stron na złocisty kolor.
SMACZNEGO!!!!!!
Prawdziwy, domowy obiadek :)
OdpowiedzUsuńtakie obiadki są najlepsze:)
OdpowiedzUsuń