SKŁADNIKI:
- 1 cukinia
- 1 pomidor
- Plasterki szynki
- Ser mozzarella
- Kukurydz konserwowa
- Groszek konserwowy
- Ruccola
- Sos czosnkowy, keczup
Krok 1.
Cukinię myjemy, kroimy w plastry. Oprószamy solą, aby warzywo puściła wodę.
Krok2.
Na gorącej patelni rumienimy cukinię z dwóch stron.
Krok 3.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Na zrumienionej cukinii układamy szynkę, plasterki pomidorów, kukurydzę, groszek, plasterek mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku, aż ser się rozpuści.
Krok 4.
Upieczone placuszki posypujemy świeżą ruccolą. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.
SMACZNEGO !!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz